Blog

Mennyi képet kapok és milyen formátumban?

A folyamatos félreértések elkerülése végett leírom századszor is. 🙂
Egy fotózás során rengeteg fotó készül, amiből annyit választhattok ki, amennyit tartalmaz az árlistában szereplő általatok választott csomag. Ha többet szeretnétek, akkor plusz költség ellenében lehetséges. (A többi fotó törlésre kerül.) A fotózás során készült képeket – előválogatás után – egy webes felületre töltöm fel és ott tudjátok beszivecskézni, én ezt látni fogom és a szükséges utómunka/retusálás elvégzése után megkapjátok őket. Stúdiós fotózás esetén előfordul, hogy közösen válogatunk a képekből, egy LED TV segítségével, hogy nagyban is láthassátok őket. A kész fotókat DIGITÁLIS (jpg) formában adom át, külön kérés esetén készül csak papírkép, de ilyenkor is megkapjátok a DIGITÁLIS másolatot. Ezt fel tudjátok tölteni facebookra, instára, akár ajándéktárgyakat készítetthettek belőle (nem nálam, de tudok benne segíteni!), posztert, vászonképet, akrilüveg fotót, falinaptárat, kispárnát, takarót vagy amit szeretnétek.

Előtte / utána
Egy esküvői fotó

A Stúdió

Műterem, stúdió, ahogy nevezik. Tatabányán, a Mártírok útján egy két szintes irodaház második eletén találtok jelenleg.
Fotókat is szeretnék feltenni, esetleg egy videót, csak sajnos mindig rendetlenség van, ezért sosem jön össze… 🙂
Jelen pillanatban a stúdió egyik oldalán papírhátterek segítségével tudunk fotózni. Jelenleg van fekete, fehér, szürke, sárga, hamarosan érkezik egy pink és folyamatosan bővül majd a lista. A másik oldalon a karácsonyi fotózás van berendezve. Karácsonyfa, bútorok, szőnyeg és karácsonyi tárgyak. Persze midnen szolíd, fehér színben, nem a vakító piros-zöld-sárga, 80-as évek amerikája stílus. A poszt végére teszek erről egy fotót. Vannak még székek, bárszék és pad, hamarosan egy kanapé és egy fotel is.
Jelen pillanatban decemebr 9-ig tervezem a karácsonyi fotózásokat, még van néhány időpont, utána pedig eltűnik a karácsonyi díszlet, bekerül a kanapé és folytathatjuk más jellegű fotózásokkal.
A stúdióban 99%-ban a MikrosatTÓL VÁSÁROLT TERMÉKEKET, HÁTTÉRTARTÓKAT, HÁTTEREKET, VAKUKAT, ÁLLVÁNYOKAT, egyéb fotós eszközöket és világítást használok.

mikrosat

  

Nyers képeket is kapok?

 

Örök téma.

A valóságban megtörtént beszélgetés:

  “Ő: Megkapom a nyers képeket is?
 Én: Miért, nyers húst kapsz az étteremben? Nem.
  Ő: De az más.
 Én: Miért nem főzöd akkor meg magadnak az étterem helyett? Olcsóbb is lenne.
  Ő: Elmegy vele az időm, van, hogy nincs is időm rá és nem is tudok annyira jól főzni.
 Én: Melyik a kedvenc éttermed?
  Ő: Az XY, ott nagyon finomak az ételek, egyedi és hangulatos hely, udvarias a személyzet és a szakács egyedi kívánságokat is telejesít.
 Én: Gyors a kiszolgálás?
  Ő: Hát azt nem mondanám, sokan járnak oda, többet kell várni az ételekre, mint máshol, de megéri! A végeredmény kárpótol. Van, hogy szabad asztaluk sincs.
 Én: Szóval mindig oda jártok?! Miért?
  Ő: Mert mindenki dicséri, senkitől sem hallottam még negatív véleményt. Ha oda megyünk, tudjuk mit kapunk és mire számíthatunk a pénzünkért cserébe.
 Én: Miért pont hozzám jöttél fotózásra?
  Ő: Azt hiszem már értem mit akarsz ezzel mondani…”

 

 

Pápai Zoltán (C) 2018

Karácsonyi fotózás 2018

A kárácsonyi fotózással kapcsolatban többen érdeklődtetek, hogy idén is lesz-e rá lehetőség.
Természetesen lesz, terv szerint október 15-től december 18-ig, hogy mindenki el tudjon jutni, kapjon időpntot és december 23-án legkésőbb digitális formában megkapja.
A stúdió jelenleg átalakítás alatt van, 35 m2-en, valószínűleg két oldalon fog folyni a fotózás.
Naponta maximálisan 3-4 fotózásra lesz lehetőség, ami a képek készítésével és válogatásával együtt kb. 1,5 órát fog igénybe venni. 
Az időpontok leginkább reggel 8-tól délután 4-ig fognak szólni, igény esetén lesz esti (17, 18, 19 órai) is.
Időpont foglalásához 5.000Ft foglaló befizetése/utalása szükséges.
A nagy érdeklődésre való tekintettel, külföldről érkező vagy hétköznap egész nap dolgozó vendégeim kedvéért, minden hétvégén egy napot ki fogok jelölni a fotózásokra. Ezekre hétvégi felár (3.000Ft) ellenében tudtok jönni.

Hétköznapokon a 15 retusált képes csomag 23.900Ft-ba kerül, a 10 retusált képet tartalmazó pedig 18.900Ft. Plusz képek választására is van lehetőség, 1.500Ft / db áron.

 

A fotókat digitális formátumban (e-mail vagy pendrive) adom át, hogy bármennyit elő tudjatok hívatni és ajándékba tudjátok őket adni.

Időpontot inkább telefonon vagye-mailben, de a facebook oldalon és a további elérhetőségeken is tudtok foglalni.

További infó és képek a kész stúdióról hamarosan! 😉

Időpontokat október 1-től tudtok foglalni!

 
 
A képek csak illusztrációk a tavalyi fotózásokból!

  Karácsonyi fotózás Tatabánya, karácsony, karácsonyi fotók, családi fotózás, családi karácsonyi fotózás Tatabányán 

Vége?!

(Végre) végetért az esküvői szezon. Legalábbis nekem. Legalábbis úgy tűnik, ha csak nem jelentkezik be még valaki. 🙂
Augusztusban, volt, hogy heti 3 esküvő, 3 egymást követő napon. Fárasztó volt. Voltak ksiebbek, nagyobbak, csak szertartás és kreatív, komplett, reggeltől hajnalig tartó, helyben és voltak távolabb is, pl. Miskolc-Lillafüred, Keszthely, Komárom, Koppánymonostor, Kisbér, Tata, Vértesszőlős, Neszmély, Piliscsaba. Sok új embert ismertem meg, vőfélyek, ceremóniamesterek, videósok, dj-k és persze a menyasszonyok, vőlegények. Jól esett néha a vendégkörben is, 10 éve nem látott ismerősökkel összefutni. 🙂
A fotók még készülőben, az utolsó páros kb október közepén veheti kézbe az elkészült anyagot. 🙂
Erről röviden ennyit. A jövő évre is már érkeznek az esküvői foglalások, ha szeretnétek, hogy én legyek a fotósotok, életetek nagy napján, akkor keressetek bátran, míg vannak szabad időpontjaim. 🙂
Most a karácsonyi fotózásokra kezdek előkészülni egy stúdió átalakítással. Mellette még, mivel jó az idő, így a szabadtéri fotózásokat is folytajtjuk, amíg az időjárás engedi. 
A karácsonyi fotózásokra már mostantól is lehet időpontot foglalni, ha biztosra akartok menni, mert nagyjából október közepétől indulnak is a fotózások, hogy mindenki karácsony előtt már a “kezében” tarthassa az elkészült fotókat. Máskor egy hét alatt nem írom le ennyiszer a fotózás szót, de a fényképezés hülyén hangzik, így muszáj ezt használnom.
Nagyjából ennyire volt most időm, ha kérdésetek van, a szokásos elérhetőségeken vagy itt a poszt alatt feltehetitek.